Dr. Dana Vaida
Dr. Dana Vaida
Medic primar Obstetrica - Ginecologie
Competente in Ecografie in obstetrica-ginecologie, Histeroscopie, Colposcopie, Laparoscopie ginecologica, Medicina materno-fetala, Tratamentul infertilitatii cuplului, Consiliere alaptare

Ce trebuie sa fac dupa contactul sexual - igiena corecta

Ce trebuie sa fac dupa contactul sexual - igiena corecta

Ce trebuie sa fac dupa contactul sexual?

Urinarea este esentiala dupa terminarea actului sexual deoarece, prin intermediul acesteia sunt eliminate secretiile acumulate in vagin pe parcursul contactului sexual. Acestea, daca nu sunt indepartate in mod corect, pot provoca infectii.

Urinarea este esentiala dupa terminarea contactului sexual.

Spalarea gentila cu apa calduta a zonei intima, inainte si dupa actul sexual, care se realizeaza mereu din partea de sus in jos, pentru a evita ca bacteriile din zona anusului sa ajunga in zona vaginului. De asemenea spalarea mainilor cu apa si sapun este importanta pentru a evita raspandirea posibilelor bacterii la nivelul altor parti ale corpului.

Spalarea mainilor cu sapun si spalarea zonei intime inainte si dupa actul sexual, intotdeauna din partea de sus in jos asigura o igiena genitala corecta.

Schimbarea si spalarea lenjeriei intime este un pas important pentru evitarea oricarui tip de infectie si bacterie, astfel este important sa ne schimbam lenjeria intima dupa contactul sexual.

Shimbarea si spalarea lenjeriei intime dupa contactul sexual previne aparitia infectiilor.

Precum hidratarea dupa sport este o parte importanta pe care nu o sarim niciodata , nici hidratarea dupa actul sexual nu trebuie sa fie neglijata pentru reimprospatarea corpului si a vaginului.

Hidratarea dupa actul sexual ajuta la reimprospatarea organismului.

Ce nu trebuie sa fac dupa contactul sexual?

Spalaturile vaginale nu sunt recomandate dupa contactul sexual din cauza faptului ca acestea distrug flora vaginului si cresc sansele aparitiei Vaginozei Bacteriana. Aceasta, deoarece mai ales dupa contactul sexual, peretii vaginului sunt mai expusi si mai sensibili.

De asemenea nu este recomandat sa folosim spalaturile vaginale pentru evitarea unei sarcini nedorite. Acestea de fapt maresc sansele ca spermatozoizii sa ajunga in uter.

Nu este recomanadata curatarea agresiva a interiorului vaginului imediat dupa contactul sexual, deoarece vaginul se curata singur.

Spalaturile vaginale distrug flora vaginului si marec sansele ca spermatozoizii sa ajunga in uter.

La ce altceva ar trebui sa fiu atenta dupa contactul sexual?

Mirosul anormal, deosebit al zonei intime poate semnala prezenta unei infectii sau a unor bacterii la nivelul acesteia. Acestea apar odata cu lipsa unei igiene intime corecte.

In cazul aparitiei acestor semne, o vizita la medicul ginecolog este o modalitate sigura de a evita aparitia problemelor, sau a complicatiilor.

Obstetrica - ginecologie Igiena dupa contact sexual Igiena zonei genitale Infectii vaginale